DOCUMENTEM?


Avui ens agradaria parlar-vos de les fotografies que fem als infants dins la llar. Actualment, amb un mòbil a la mà és molt fàcil clicar el botó per tirar moltes fotografies en un segon, però a vegades, potser pequem de tirar-ne masses i ens perdem un xic al moment. El curs passat vam començar a reflexionar sobre aquest tema, i és que ens encanta tirar fotografies a tots els infants, primer per poder mirar-les i observar què fan, i segon, per passar-les a les famílies, que sabem que també els agrada!

Tot i això, vam arribar a la conclusió que potser no cal tenir 50 fotos cada setmana. Potser cal tenir menys fotos, però mirades des de diferents punts de vista... Seguint amb el que vam iniciar l'any passat, a part de la carpeta que us enviem per DRIVE, vam pensar que podríem compartir amb les famílies la nostra mirada pedagògica.

Com ho farem això? A partir d'aquesta setmana en endavant, cada divendres us adjuntarem un document amb una seqüència o algunes fotografies que recullen un moment viscut de la setmana. En aquest recull es documenta què estava passat en aquell precís instant quan hem tirat la fotografia, per tant, sabreu la història que s'amaga al darrera de cada imatge, des del punt de vista educatiu i pedagògic. Aquesta manera d'observar s'anomena "Documentació pedagògica". Així doncs, cada setmana enviarem una documentació d'un infant (o més) i al final de curs, recopilarem totes les documentacions que hem compartit i enviarem el recull final en format àlbum digital. D'aquesta manera es tindrà un bonic record, sobretot pels infants, i es podrà observar com, setmana a setmana, han anat progressant i vivint noves experiències!

Què us sembla, comencem?

Comentaris