DEIXEM-LOS FER


Aquesta setmana volem compartir amb vosaltres la importància que donem, des de la llar, a les tasques de la vida pràctica. Així doncs, us animem que els feu partícips de les tasques domèstiques i sobretot, començar a responsabilitzar-se de les seves coses, sobretot amb els més grans. Primer de tot perquè creiem que és molt important educar-los des de ben petits a ser responsables i a ajudar als altres, tot potenciant la seva autonomia. I segon, perquè els encanta ajudar a l'adult a fer aquest tipus de tasques. Donem-los el que demanen!

A la llar trobem necessari que cada infant tingui un espai per a les seves coses, tot al seu abast, com ara les sabates, la jaqueta, el seu calaix amb els bolquers, les tovalloletes i la seva roba, la qual pot anar a buscar sempre que ho necessiti. També disposem al seu abast un cubell amb petites baietes per rentar la taula després de cada àpat i mobles i estris perquè la puguin parar i desparar de manera autònoma. Realitzar tot aquesta dinàmica els satisfà molt, veure que tots els companys treballen en equip i després comprovar que tot està net els agrada i fins i tot es feliciten.

Tanmateix, cal tenir en compte que necessiten molt de temps per dur a terme totes aquestes tasques. Per exemple, quan s'estan aprenent a posar i treure les sabates o la jaqueta, cadascú al seu ritme.. Els començament sempre són un xic lents, però tot val la pena! I totes aquestes accions de la vida quotidiana tan habituals i tan rutinàries permeten que assoleixin aprenentatges bàsics i molt valuosos, com ara la destresa, la motricitat, la coordinació, l'empatia i l'autonomia.

Comentaris