Que podem fer per Setmana Santa amb els infants?

A continuació, l'equip Petit Terraprims us presenta un seguit de propostes per fer al llarg d'aquesta setmana amb els vostres infants! 

PROPOSTES PER NADONS:

Amb els més petitons i petitones podem buscar moments per fer-nos massatges i cercar un vincle més afectiu, ens acariciem, ens toquem, ens fem passigolletes, compartim moments...

També podem buscar moments per fer jocs de falda tot mirant-los a la cara i cantant, en un espai tranquil i relaxat.

La panera dels tresors, que ja us la vàrem presentar fa unes setmanes, també pot ser un bon recurs per aquests dies!

Alhora, també us proposem algunes coses més com les ampolles sensorials. Es tracta d'agafar un ampolla buida que tinguem per casa (no molt gran, per tal que l'infant la pugui agafar amb les mans tranquil·lament) i omplir-la de coses que tinguem per casa. Podem posar-hi coses que facin soroll i coses que no, que pesi o que sigui lleugera, fosca o clara, transparent o opaca, etc.


Una altra proposta pels més petits pot ser la de pintar amb pintura. Col·loquem punts de pintura en un paper i ho tapem amb un paper film. Seguidament deixem que el petit/a experimenti lliurement sense patir perquè pugui posar-se les mans a la boca plenes de pintura.

Finalment, una darrera proposta pot ser la que observeu a la imatge. Amb bosses hermètiques (o bosses zip) col·loquem diferent elements en el seu interior i ho col·loquem al terra tot enganxant els seus quatre costat amb cinta adhesiva al terra. Seguidament deixem el nadó al terra perquè experimenti lliurement. 




PROPOSTES PER NENS/ES DE 1 A 2 ANYS:
Com en les propostes dels nadons, en aquest cas també podem crear ampolles sensorials juntament amb els nens/es. 

Podem explicar contes plegats, fer teatre, jugar amb titelles (en cas que no en tinguem les podem crear)...

Jugar amb les safates d'experimentació que us vàrem presentar les darreres setmanes. 

Podem fer-los participar en les activitats de casa, de ben segur que col·laborar en les tasques de casa pot ser del seu interés i els ajuda a fomentar la seva autonomia. Els hi donem temps per intentar posar-se i treure's les sabates, per vestir-se i/o desvestir-se, per rentar-se les dents, per ajudar a posar la roba bruta dins la rentadora, a netejar, a fer el dinar, etc. 

Podem fer plastilina comestible a casa. Per fer-ho barrejarem 1/2 got de maizena, 1/2 got de sal fina i 2 gots de farina. Seguidament, en aquesta barreja hi afegirem 1 got d'aigua bullint, 2 cullerades d'oli i 2 cullerades de suc de llimona i ho anirem barrejant amb la ma fent una massa fins a obtenir una massa homogènia. Cal vigilar perquè la massa estar calent, podeu esperar uns minuts per tal d'evitar cremar-vos! A mesura que es vagi refredant, la massa deixarà de ser enganxosa. És en aquest moment que podeu afegir colorant alimentari (si en teniu).
Podem fer figures i calentar-les al forn i així, es quedaran seques i guardareu un bon record :)

Emplenar la banyera d'aigua i tirar-hi elements que suren i no suren. Podem identificar els elements vaixells enfonsats i els que estan surant sobre l'aigua. Pescar-los amb un cullerot, etc. 

Podem pintar i estampar amb fruites i verdures que tinguem per casa. Observeu la imatge per veure com fer-ho!




PROPOSTES PER NENS/ES DE 2 A 3 ANYS:

En aquest cas, podem fer les mateixes activitats que amb els nens i nenes de 1 a 2 anys. I totes les propostes que ja us hem anat oferint al llarg d'aquestes setmanes. 

Crear jocs d'identificació (gran i/o petit) o encaixos. En cas que no en tinguem, podem crear-los com podeu observar a la imatge.


Podem jugar a identificar els colors i fer associacions amb materials diversos que tinguem per casa. A continuació us donem algunes idees




Comentaris