Propostes per fer en família!

Encara que aquests dies estiguem a casa, des de la llar d'infant volem animar-vos a gaudir d'aquests dies en família.

Per aquesta raó, l'equip educatiu cada dia treballar per poder compartir amb les famílies diferents propostes com: contes, manualitats, activitats d'experimentació, endevinalles, etc. per seguir mantenint contacte amb els infants.

A continuació us exposem un seguit de recursos divertits per treballar la motricitat fina i per seguri jugant, aprenent i compartint moments en família.

Us animeu a provar-ho?



MORICITAT FINA P2


En una superfície, posar-hi diferent elements perquè l’infant, amb pinces d’estendre la roba, els hagi de pinçar i col·locar-los dins un recipient (tal com es mostra a la imatge).




Dibuixar en un paper en blanc un dibuix (com per exemple el de la imatge o qualsevol altre). Amb l’ajuda d’un bastonet de les orelles i pintura, resseguir les línies del dibuix que hem creat. (En cas que no tinguem pintura es pot fer el mateix amb un retolador d’un altre color).




Agafar un tros de cartró i dibuixar un seguit de sanefes. Amb l’ajuda d’escuradents, anar punxant sobre les línies que hem dibuixat anteriorment.



MOTRICITAT FINA P1
















Amb l’ajuda dels macarrons, d’una palleta col·locada en vertical, anar enfilant els macarrons. Tal com s’observa a la imatge.


Agafem un recipient de plàstic buit, on puguem fer-li dos forats a la tapa. A continuació, amb l’ajuda de bastonets per les orelles, anar-los fent passar pel forat. Podem fer forats de diferents mides i utilitzar altres elements per encaixar-los, així l’infant haurà d’anar identificant per quin forat i quin no pot passar l’element/material.

      
Amb l’ajuda d’un porta rotlles de paper de cuina i gomes de cabell, anar-los enfilant en el porta rotlles de paper.


  
PANERA DELS TRESORS P0








 La panera dels tresors és un joc d’exploració que permet afavorir el desenvolupament dels sentits del nadó durant els primers mesos de vida. Per aquesta raó, és important que tot el que col·loquem dins la panera estigui ben net, ja que l’infant especialment explorarà primer amb la boca.
Diem que afavoreix tots els sentits de l’infant, ja que a través del gust descobreix si l’element és dolç, salat, amarg, està fred, etc. També el tacte permet identificar el pes de l’element, la forma; amb l’olfacte descobreix la varietat d’olors; i amb la vista n’observa els colors, la forma, les dimensions, etc.

IMPORTANT: els elements que hi col·loquem han de ser resistents i prou grans perquè si se’ls posa a la boca no se’ls pugui empassar!!

PROPOSTES: Podem posari objectes naturals (fruites, taps de suro, esponges), materials de fusta (culleres, espàtules, pinces de roba, anelles, pinzells, un mirall petit), metàl·lics (claus, culleres, cadenes), de roba (pilota de tennis, bosses aromàtiques, ós de peluix, una cartera), paper i cartró (llibreta, paper de vàter o de cuina, una caixa), vidre (pots, botelles).


PROPOSTA MOTRICITAT FINA PER FER EN FAMÍLIA
















Aquesta activitat per fer en família es tracta d’agafar macarrons de diferents mides (si en tenim) i decorar-los (pintar-los). Seguidament, amb l’ajuda d’un cordill, anar-los enfilant (motricitat fina) i finalment, fer un nus i ja tenim un collaret!!

Comentaris