Contes a totes hores!!!

Al llarg de la jornada hi ha moltes estones on els infants poden gaudir lliurement de diferents tipus de joc: més actius i o menys, amb moviment o sense, amb moltes joguines, etc. 

Però també considerem que és molt important que hi hagi moments tranquils on els nens/es siguin capaços d'estar relaxats i entrar en un clima de calma i silenciós tot respectant els companys.
Aquestes estones a la nostra llar es donen diàriament, especialment quan els infants fan ús del "Racó de lectura". És un espai que els permet estar tranquils mirant contes, sols o acompanyats, ben relaxats i còmodes.

Pensem que no només és important que nosaltres els hi expliquem contes, sinó que cal deixar temps perquè ells mateixos s'endinsin en el món dels contes, de la fantasia, la imaginació, la realitat,... tot mirant, fullejant i manipulant amb aquests. Quan ho fem? A totes hores, quan ens ve de gust: abans d'anar a dormir, mentre esperem per dinar, a primera hora del matí mentre esperem per fer el bon dia, a l'hora del pati, quan ens aixequem de fer la migdiada, després de berenar....














Comentaris