Ves al contingut principal

Quan ve el temps de menjar...la Castanyera, la Castanyera..

Ahir, els "Petits Terraprims" vàrem passar un dia molt bonic i emocionant tot celebrant la festa de la Castanyada!! Al matí, tots junts, vàrem confeccionar panellets amb tot els ingredients que els pares/mares vau portar!! Vam experimentar amb la massa, els vam tastar, els vam donar forma .....mmm quins panellets més bons i dolços preparats per a menjar a la tarda!! Vam començar la tarda torrant les castanyes al pati i preparant la taula amb el berenar......Quina fumera i quina bona olor que fan les castanyes!! Hem sortit tots junts al pati a jugar i a esperar "la Castanyera" que està baixant de la muntanya......quina il.lusió!! De sobte...ha aparegut la "Sra. Castanyera" amb el seu mocador al cap, la seva faldilla i el seu cistell...ple de castanyes ben torrades!! Hem anat tots a saludar-la i ens ha donat moltes castanyes...Mmm què bones i què divertit pelar-les!! Hem jugat, hem menjat castanyes i panellets, hem ballat la dansa de la Castanyera.....què bé ens ho hem passat!
Volem agraïr la vostra participació i col.laboració a la celebració de la Castanyada, els vostres petits s'ho van passar d'allò més bé! Va ser molt emocionant, moltes gràcies Marta per ser una castanyera tan entranyable!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La gallineta pica, pica, pica..la gallineta...

Aquesta setmana en "Foxy" ens ha portat moltes sorpreses! Primer hem cantat la cançó de "Good morning" i ens ha saludat un a un, tot seguit ens ha portat unes targetes amb petjades d'animals de granja on havíem d'esbrinar quin animal era, hem après els noms amb anglès i després hem hagut de trobar les seves parelles. Ho hem fet molt bé!! Tot seguit ha vingut en "Baby foxy"  que ens ha presentat la sessió d'"Expressió Artística": hem pintat.....amb...plomes de colors!! Abans de passar a l'acció hem preguntat als Petits Terraprims quins animals tenen plomes i quins no..a través de diverses imatges: gallines, oques, porcs, vaques, ànecs..... Hem sucat les plomes a la pintura de colors i les hem utilitzat com a estris per a pintar!! Què divertit!! Podeu veure les nostres obres d'art a l'entrada!! Els més petitons també hem gaudit experimentant amb la pintura i les plomes.....i la Laura i la Gemma ens han fet pessigolles amb e…

Estrenem la Unitat Didàctica "Els carrers del meu poble"!!

Li donem la benvinguda a la primavera realitzant un mural ple d'esquitxades de colors vius i llampants: groc, vermell, verd, taronja, rosa, lila........Què bé ens ho passem pintant amb els pinzells, amb les mans, barrejant els colors, estampant, realitzant traços enèrgics sobre el paper......Per finalitzar hi posem tots els animalons i insectes que han arribat amb la primavera: abelles, marietes, formigues, cargols, erugues, papallones........Quin mural més bonic i alegre ens ha quedat!!  Aprofitant l'arribada del bon temps i el sol que feia aquest matí hem fet una sortida a l'entorn més proper: els carrers del nostre poble!! Visitem els carrers del nostre poble i observem els canvis que es produeixen amb l'arribada de la primavera: els arbres, les flors, el sol, els insectes... Observem els carrers, les cases, les botigues, els cotxes, .....Busquem senyals de trànsit amb formes geomètriques diferents (quadrat, rodona, triangle) i les fotografiem per observar-les a la ll…
Ahir els nens i nenes de P3 de l'escola els Terraprims de Camallera ens van venir a visitar. No va ser un dia qualsevol, ja que fins fa pocs mesos eren els nostres companys d'aula i els trobem molt a faltar! Teníem moltes ganes de tornar-nos a veure i de quètornéssim a estar junts a la llar! Els nens i nenes de P3 ens van explicar un poema dedicat a la diversitat de nens i nenes que conviuen a l'escola que estan preparant per a la seva pròxima assemblea. Nosaltres vam decidir ensenyar-los que bé que ballem la dansa de la Castanyera i hofèiemtan bé que els nens i nenes de P3 van decidir moure l'esquelet amb nosaltres!!!

Tot seguit vam anar al pati on vam poder jugar lliurement amb els nostres companys i amics. Va ser un moment on van sorgir situacions de joc cooperatiu i també de joc tranquil per retrobar-se amb l'espai on els nostres companys van viure tantes experiències i van aprendre tantes coses!!!

Moltes gràcies per la visita eriçons!! Ara ens tocarà a nosaltres…